واکنش رییس بخش سم شناسی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران در خصوص وجود افلاتوکسین در لبنیات

Computer Scientific disciplines, BS
January 3, 2020
مناقصه عمومی
July 1, 2020
دکتر محمد کاظم کوهی رییس بخش سم شناسی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران در واکنش به انتشار فیلمی از فردی که خود را فوق دکترای سم شناسی معرفی می کند و در صدا و سیما در خصوص وجود افلاتوکسین در شیر و لبنیات سخن می گوید نوشت:
اخیرا فیلمی از فردی که فوق دکترای سم شناسی معرفی می شود و بهادر حاج محمدی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد می نامد منتشر شده است که به شدت باعث نگرانی مردم و تشویش اذهان عمومی گردیده است. بدسلیقگی این فرد که خود را استاد دانشگاه می نامد در این شرایط روانی جامعه نشانگر نوعی از شارلاتانیزم علمی است که متاسفانه مدتی است باب شده است.
لازم است به استحضار برسانم که کیفیت کلیه محصولات دامی از جمله شیر به صورت مرتب توسط سازمان دامپزشکی کشور و وزارت بهداشت تحت کنترل و پایش بوده و به هیچ وجه این مطالبی را که ایشان گفته است نمی تواند واقعیت داشته باشد البته ما کاستی هایی داریم اما در حدی که ایشان این حجم از نگرانی را ایجاد کرده است نیست.
مطلب دوم اینکه ایشان فوق تخصص سم شناسی معرفی می گردند که با مراجعه به رزومه ایشان می بینید که دکترای دامپزشکی از دانشگاه ارومیه وبنا بر ادعای خودشان پی اچ دی بهداشت مواد غذایی هستند و به هیچ وجه تخصص و تجربه ای در زمینه سم شناسی ندارند و حق اظهار نظر در این حیطه علمی حداقل به عنوان یک استاد دانشگاه ندارند. توصیه می کنم وزارت بهداشت یکبار دیگر نحوه جذب و چگونگی ورود ایشان به دانشگاه را بررسی کنند قطعا نتایج شگفت آوری به دست خواهند آورد.

بر اساس برنامه های توسعه ای انجام گرفته در کشور ، در حال حاضر ۴۰۰ کارخانه شیر پاستوریزه در کشور فعال هستند و در حوزه‌ تولید شیر خام رتبه ۱۱ دنیا هستیم. در حوزه‌ تأمین ماده اولیه کارخانجات لبنی تعداد ۱۶۰۰ مرکز جمع‌آوری شیر خام و صنایع وابسته در حال فعالیت هستند. در این مراکز در چهارچوب ضوابط بهداشتی دامپزشکی کنترل های تخصصی بهداشتی اعم از نمونه برداری و آزمایشات لازم صورت می پذیرد و حمل و نقل شير و فراوردهاى آن با مدرنترین روش های بهداشتی صورت می پذیرد و حتی تردد وسائط نقلیه شیر و فرآورده های لبنی رصد و پایش می شود كه مواد اولیه ۴۰۰ کارخانه تولید لبنیات کشور را فراهم می کنند.
برنامه های بهداشتی سلامت شیر و فرآورده لبنی در تمامی سطوح از جمله مدیریت بهداشت گاورداری ها، مدیریت بهداشت در مراکز جمع آوری شیر و مدیریت بهداشت در کارخانجات شیر و لبنیات مطابق با استانداردهای ملی و کدکس آليمانتاريوس ( استاندارد بين المللى) صورت می پذیرد. تمامى این مراحل تحت نظارت سازمان دامپزشکی کشور و وزارت بهداشت بصورت دائم و مستمر صورت می پذیرد.